“Tak tahu dari mana datangnya kucing ini, sehingga hari ini jadi peneman tidur Hamzah”

SubanaAllah, sungguh besar kebaikan Arw4h Abam Bocry sehingga pemergi4annya di muliakan, di tangisi oleh semua orang malah satu persatu kebaikan dan amalannya di kongsikan semua yang mengenalinya dan sangat senang cara pemergi4nnya. Ramai yang bercerita tentang kebaikannya sehingga ke hari ini. Semoga Arw4h Abam disemadikan dikalangan orang yang beriman.

Selain itu, ada juga sesuatu yang pelik berlaku selepas pemergi4annya. Ternyata banyak kebaikan dan amal jariah yang di lakukan arw4h ketika hidupnya.

Menerusi perkongsian dari adik arw4h di ruangan instagramnya dia menceritakan sesuatu yang aneh berlaku pada hari kem4tian abangnya sehingga ke hari ini.

Adik arw4h di kenali sebagai Mohd Syukri atau instagramnya SyukKicuk bercerita tentang seekor kucing yang kelihatan datang ke rumah arw4h pada hari kem4tian Abam. Kucing yang tidak tahu dari mana itu, kemudian masuk ke dalam rumah Abam dan sering menemani anak arw4h iaitu Hamzah.

Sehinggakan Hamzah tidur pun kucing tersebut sentiasa berada di sisi si kecil itu. Menurut adik Abam lagi, arw4h Abam juga pernah memberitahu hasratnya untuk membeli seekor kucing untuk di jadikan teman kepada anaknya tetapi tidak kesempatan.

Kucing asing itu kelihatan begitu manja dengan anak arw4h tidur pun sekali dengan Hamzah. Nampak bersih bukan seperti kucing terbiar cuma kehadiran kucing ini sangat aneh kerana tiada siapa yang tahu tentang kucing tersebut bahkan keluarga terdekat Abam.

SubhanaAllah, adakah kucing tersebut kiriman Allah buat anak arw4h? Sebagai penghibur Hamzah dan peneman si kecil itu seperti mana arw4h bapanya pernah berniat sebelum pemergiaannya. Ataupun kucing itu mungkin pernah rapat dengan arw4h ketika Abam masih hidup, apa apa kebaikan yang Abam buat untuk kucing ini membuatkan kucing ini hadir di hari kemati4annya dan menetap di rumahnya dan meneman anak arw4h.

Rata rata netizen juga sangat terkejut dengan kejadian ini dan ramai yang menganggapkan mungkin ini adalah satu kebaikan yang arw4h pernah buat dan juga ada juga beranggapan kucing tersebut kiriman Allah untuk anak Abam.

Banyak persoalan yang timbul sebab tiada yang tahu kewujudan kucing tersebut sebelum ini. Apa apa pun ini adalah kuasa Allah untuk kita sebagai HambaNYA jadikan iktibar atas setiap keajaiban sesebuah kem4tian. Semoga Hamzah sentiasa terhibur dengan kehadiran si meow ini di rumah.

Sumber : Ig Syukkicuk

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*