“Sabar Zarina Zainuddin, sesungguhnya kamu teraniaya”- Netizen

Penjualan pr0duk sudah sinonim dalam kalangan artis Malaysia dan peminat-peminat mereka pastinya akan menunjukkan sokongan dengan membeli pr0duk keluaran artis kesayangan mereka. Pelakon Zarina Zainuddin juga tidak terlepas untuk mempunyai pr0duk sendiri dan antara pr0duk popularnya ialah Pulut Kuning. Selain pulut kuning, Zarina juga mempunyai pr0duk k0smetik sendiri di bawah syarikatnya iaitu Addura Marketing Sdn Bhd.

Namun, nasib tidak menyebelahi pelakon berusia 48 tahun selepas Zarina mengaku bersalah dan didenda sebanyak RM17,500 oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya atas enam pertuduhan memiliki serta menjual alat ksmetik tidak bernotifikasi.

Antara pertuduhan yang didakwa ke atas Zarina ialah memiliki ksmetik yang tidak bernotifikasi iaitu Addura Black Soap, Addura Day Cr3am, Addura Day Cr3am tujuh gram dan Addura Day Cr3am 10 mililiter.

Dengan perasaan kecewa, Zarina seterusnya meluahkan perasaan sedih berikutan insiden berkenaan melalui postingnya di Instagram menerusi kapsyennya.

Allhamdulillah,Syukur nikmat Allah. Allah datangkan ujian. Kita REDHO, Orang buat anaiya kat kita. Rehdo tak guna melawan pun. Dia call kita tanya akak saya ni dah lama nak cantik macam akak saya nak pakai pr0duk akak.

Saya cakap akak kena tengok dulu kuulit adik boleh boleh suggest apa pr0duk yang sesuai ..okay kak saya datang kejap lagi ..bila berjumpa saya tengok kuliitnya elok jer takde pun jer4gat ke atau kvlit kusaam .. saya suggerstkan wh1tening cleansing gel whqtening t0ner dan moisturiser tapi dia cakap saya nak ceerah kak saya taknak yang ni yang set percubaan ada tak sebab saya ada rm75 jer.

saya cakap adik pr0duk ni untuk kuulit yang kusan yang ada jer4gat kvlit adik tak perlu pakai ni .. saya nak 3 in one tu jugak kak sebab kawan saya pakai cantik dah kvlit dia .. yea ke .. tapi ambik lah t0ner dan moisturiser sekali ..nanti lainkali saya datang saya nak ni dulu ..akak ada lipstick baru cantik warnanya .. dia kata okay saya cuba lainkali saya datang saya beli yea kak .. terima kasih kak .. sama2 dik

selepas 3 minit satu team dtg
kami dari kemnterian kesihatan baru sebentar tadi puan ada menjual satu set pr0duk tampa notifikasi (pendaftaran)
jadi kami nak buat checking sekarang .. tercengang saya … Yaa Allah awak ni aniaya saya betul awak yg nak beria nak beli lepas tu awak kenakan saya.

Saya m4ti2 ingat awak ni orang baik baik …J4hatnya awak belakun macam tu kalau awak nak serbu pun datang jer tak payahlah berlakun macam tu sebab awak nak kenakan 6 pertuduhan awak buat macam ni.

Saya sebenarnya dah tak meniaga lagi addura ni sgt cuma regular custumer jer saya jual tapi sebab cara awak tu meyakinkan saya terpedaya dan awak pun datang rumah saya bukan nya saya ada kedai lagi jual besar besaran setiap toko toko jamu pun takde pr0duk saya.

pr0duk saya ni sedang dalam proses pendaftaran sebab tu suplier yang daftarkan bukanya saya guna pr0duk timbang kilo yea baik sikit cakap tu saya baca komen sesuka hati jer orang hentam tak tahu apa2 main cakap jer

pr0duk saya tu tukar suplier baru jadi kena daftar balik bukannya r4cun ..saya dah 20 tahun jual pr0duk addura tak pernah custumer compl4in ..sabar jer la susah2cari duit

Menurut Zarina, pr0duk k0smetiknya itu dalam proses pendaftaran dan tidak sesekali menggunakan pr0duk timbang kilo seperti yang didakwa oleh sesetengah netizen.

Zarina juga jarang mempromosikan pr0duk k0smetik tersebut di Instagramnya dan hanya fokus pada jualan pulut kuning yang popular dalam golongan netizen.

Kapsyen posting Zarina di Instagram juga dilihat seperti sudah redha dan menerima takdir yang telah terjadi pada dirinya.

Sementara itu, rakan-rakan artis seperti Fasha Sandha dan Aidil Aziz juga memberikan kata-kata semangat buat Zarina.

Bukan itu sahaja, para netizen pun turut memberi sokongan positif dan beranggapan isu yang terjadi pada Zarina adalah permulaan rezeki yang besar buat Zarina sekeluarga.

Semoga akak bertabah. Ini semua cubaan.. Allah takkan uji kita kalau dia tak sayang kita- Netizen

Sabar ye kak, mungkin ada hikmah atas apa yang sudah terjadi. Mungkin lepas ni rezeki akak melimpah ruah- Netizen

Be strong kak Zarina- Netizen

Sabar Zarina Zainuddin, sesungguhnya kamu teraniaya- Netizen

Semoga Zarina tabah dan sabar yaa menghadapi ujian serta cabaran hidup. InsyaAllah selepas ini ada rezeki yang lebih besar buat insan yang bersabar ini.

Sumber: Instagram Zarina Zainudddin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*