“Kalau akak nak, saya boleh jer masakkan”- Abam Bocey

Pemergiaan pelawak, Abam Bocey telah mengejutkan dunia hiburan Malaysia pada hari ini selepas Abam telah disahkan mngl dunia akibat dem4m panas pada pagi Isnin. Kehilangan Abam sekaligus memberi kesan kepada rakan-rakan artis termasuk dua anggota kumpulan Bocey iaitu Fad dan Achey. Rakan-rakan artis lain termasuk Pelakon Fasha Sandha juga terkilan dengan pemergian Abam yang disifatkan berhati mulia ini.

Fasha menerusi postingnya di Instagram berkongsi gambar paparan kiriman mesej antaranya dengan Abam. Fasha yang telah lama mengidam mee rebus yang dijual oleh Abam terus meminta arw4h Abam untuk memasakkan untuknya kira-kira dua minggu lepas.

Bagi Fasha, Abam antara insan yang berhati mulia sepanjang mereka berkenalan.

“Allahuakbar, Sayu dengar perkhabaran pagi ni.

“Abam oh Abam insan mulia, sudi masakkan utk kak pada tanggal 26 Jan sebab kak teringin mee , selepas 2 minggu, Abam dh pergi tinggalkan semua.

“Akak janji, selagi Allah izinkan, selagi kak mampu, Akak akan jenguk Hamzah selalu. Allahuakbar

“J0m semua followers kesayanganku, Mohon sedekahkan AlFatihah buat insan baik bernama SYED UMAR MOKHTAR ATAU ABAM BOCEY. Semoga Arw4h ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Sementara itu, ruangan komen pula dipenuhi dengan ucapan takziah daripada netizen. Rata-rata meluahkan perasaan terkejut selepas menerima berita pemergiaan Abam.

“Susah nak cari kawan macam ni, baik hati.. Innalilahwainalilahirajiun”- Netizen

“Al-fatihah”- Netizen

Allahyarham Abam telah mng4l dunia di kediamannya di Gombak selepas mengalami demam panas sejak dua hari lalu. Jen4zah Allahyarham dimandikan di rumah sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pasu, Gombak selepas solat asar.

Allahyarham mng4lkan seorang isteri iaitu Nor Hidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang kini berusia lima bulan.

Sumber: Instagram fashasandha

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY PASTE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*