Isteri hamil 5 bln. Malam tu aku ajk “bersama”, isteri halau sbb xtahan ketiak aku bau masam

Foto sekadar hiasan. Baca perlahan lahan, semoga dapat pengajaran dari kisah ini. Assalam semua pembaca, perkenalkan diri aku Ain. Aku ni berasal dari pantai timur, kelantan. Yup, budak kelantan mencari ilmu di KL. Bukan senang boh.. nk guano, kino cr jugok sbb kawe nk jd doktor. Aku anak ke 4 dari 5 beradik. Aku mempunyai abang dan kakak seorang, dan adik lelaki.

Ini kisah abang aku (Amin). Aku study kolej dan menumpang rumah Amin. Ayah aku dah meningal dan mak aku tinggal bersama nenek di kampung. Adik aku yang bongsu tu la mak dgn nenek dkt kampung. Tahun ni dia SPM.

Untuk pengetahuan korang, Amin dah kahwin dan punya seorang anak. Sekarang isteri Amin hamil 5 bulan. Disebabkan kak ipar aku ni kerap emosi,

jadi dia dan Amin boleh kata hari2 bergduh mulut sampai kak ipar aku ambil keputusan nak balik rumah mak dia senyap2 sebab dah tak tahan.

Aku rase mungkin sebab alahan.. Banyak kali kak ipar cakap bau badan amin busuk, bau ketiak masam. Dia tak boleh terima semua tu.

Pernah satu malam tu dengar la dari bilik aku kak ipar jerit suruh Amin keluar dr bilik sebab tak tahan bau Amin. Maybe Amin ajak bersama kot dan aku rasa kak ipar alami alahan teruk dkt suami dia

Dah lebih kurang 2 minggu kak ipar balik kampung tanpa sebarang, dibawa sekali anak nya Aiman ikut balik ke kampung. Cuma aku just nasihatkan amin la hal kecil2 jangan dibesarkan, jangan digduhkan. Jadi sekarang aku tinggal berdua dengan Amin sebab sampai sekarang dorang berdua tak contact.

Pernah lah Amin contact nak pujuk kak ipar aku balik, tapi mak mertua dia pulak masuk campur marah2 Amin. Kalau mak mertua da masuk campur mmg susah la. Yela orang ketiga ni kalau masuk campur mmg susah nak diselamatkan lg rumahtangga.

So, Amin pon malas nak ambil tahu pasal bini dengan anak dia lagi tapi still hantar duit nafkah. Dan sekarang dorang dalam proses nak bercrai. Lepas je kak ipar aku bersalin, Amin akan craikan dia.

Mak dan nenek kt kampung pun da tahu k3s Amin dan kakak ipar aku ni hanya diam saja. Dia serahkan kt Amin pikir lah mana yang terbaik untuk dia dan family.

Aku pon tak nampak effort Amin untuk berbaik dengan bini dia. Cuma aku kesian pada bini dan anak dia. Tapi, biarlah tu urusan rumah tangga dorang aku malas nak campur. Aku boleh pendengar bila abg aku becerita dan buat luahan aku akan dengar saja.

Tapi ini bukan point yang aku nk ceritakan, klimaks bila Amin buat hal lain pulak.

Biasalah lelaki hidung belang. Bila bini tak ada sekali, mulalah dia pasang lain. Sejak dua menjak ni aku selalu nampak Amin bawak balik perempuan tiap kali dia cuti. Amin pandai cover line. Time bila dia bawa masuk perempuan tu pun aku tak sedar. Pd hal aku study dalam bilik je kot.

Tapi aku tak pernah nampak kelibat perempuan tu keluar dari bilik Amin. Cuma dengar ada suara perempuan dari bilik tu dan kasut dia dekat pintu luar. Ye, dorang buat mksiat dalam bilik tu tiap kali Amin cuti.

Rumah ni kawasan Cina, jadi memang masing2 tak amik port hal jiran. Aku diamkan selama ni sebab aku tahu aku cuma menumpang dan duit belajar aku pon Amin yang tanggung. Serba salah aku dibuatnya.

Ada sekali tu bunyi macam mengerang pon teresak2 menangis pon ada, aku curi2 dgr, rupa rupanya Amin tgh sedap dok main geletek pingang budak tu sbb aku dgr ” jangan lah main pinggang geli”

Tapi makin lama makin menjadi2 perangai Amin. Disebabkan aku diam selama ni, hari2 dia bawak perempuan tu balik. Hidup macam suami isteri. Tapi perempuan tu bijak, dia tak tunjuk kelibat dia bila aku ada dekat rumah.

Perempuan tu dan Amin mmg pandai cover line sgt. Amin pula sekarang sejak perempuan tu balik, aku jarang bercakap dgn Amin.

Jadi sampai sekarang memang aku tak pernah nampak muka dia cuma aku tahu dia bertudung (nampak dari belakang). Hati aku berdegup kencang tgk kelibat dia dari belakang, sbb aku jd takut. Aku jadi tak tentu arah sebab bersubahat selindung mksiat dorang. Aku rasa berdosa pada Allah dan pada mak.

Sekarang aku hanya mampu share pasal dosa berz*na dekat dalam group whatsapp family supaya Amin terasa. Tapi hampeh, masih sama bawak balik perempuan tu. Macam takde perasaaan. Siap Amin tunjuk good lagi ada dlm group tu..Aduhhhh.

Ok, kalau dia orang tak buat benda yg boleh menimbulkan direjam sekali pun, tapi da duduk berduaan dalam bilik da dkira khalwat.

Kalau ikut hati aku nk amek pembesar suara je kejutkan mereka Jabatan Agama Islam datang depan rumah. Aduh.. Tapi tak sampai hati la pulak.. Dia abg aku.

Minggu lepas mak call cakap Amin nak bertunang. So, aku assume mungkin dia nak bertunang dengan perempuan tu. Mak cakap perempuan tu selalu call tanya khabar mak, mak selalu puji perempuan tu baik.

Puihh.Belakang mak depan pijak semut pon tak mti, belakang pijak jgn dipijak, ludah pun semut tu da mti

Dalam hati aku membuak2 nak beritahu pasal mksiat yang dorang buat, tapi lidah aku kelu sebab tak sampai hati nak buat mak menangis sebab Amin anak harapan dia. Dan nampaknya minggu depan dorang akan bertunang. Aku nak muka mcm mana nnt bila berdepan dgn perempuan tu? Aduh.

Tapi sekarang aku rasa bersalah pada kak ipar dan mak. Apa perasaan dorang kalau tahu perangai setan Amin. Dan aku lagi bersalah pada Tuhan sebab sampai sekarang aku ibarat menghalalkan perbuatan dorang. Aku dah tak sabar nak keluar dari neraka ni sebab study aku dah nak habis tak lama ni.

Mana tak kesiannya kt kak ipar, dia baru lepas bersalin, tapi Amin pula belum raikan dia. Amin pula kahwin tak bg tahu kak ipar. Anak Amin? Emm…

Jangan ditanya, Amin buat tak tahu saje. Aku rasa mcam nk report pon ada, tapi kalau aku report confirm majlis pertunangan Amin musnah ni nnt. Kesian pula mak aku.

Tolong lah guys. Apa patut aku buat.. Macam mana aku nak beritahu pada mama dan kak ipar aku. Atau adakah tak perlu untuk aku beritahu.. Aku takut sangat kalau2 mti nanti aku dipersoalkan atas dosa orang lain.

Aku planning lepas majlis pertunangan mereka selesai jika diizinkan aku nk keluar terus dari rumah Amin supaya aku tak nak jumpa perempuan tu, hatiku jadi panas. Mereka da macam game kan mak dan nenek. Padahal mereka dibelakang lah puaka.

Aku harap cerita ni boleh jadikan sempadan buat semua. takde nilai yg baik dlm luahan aku ni, cuma kalau korang ada cara nak hadapi benda ni, boleh korang komen. Sekian.

Kisah ke 2 lebih mendebarkan, baca perkongsian di bawah

Assalam semua pembaca. Aku berumur awal 30an dan sudah berkahwin. Gadis yang pada mata kasarnya bukan lah perempuan social, bukanlah perempuan sksi, bukan lah perempuan yang bergaul bebas dengan lelaki. Cuma masalah nya, mempunyai bf.

Zaman sekolah aku langsung tak terdedah dengan cinta kerana dihalang oleh family aku untuk bercinta sama sekali. Dari zaman sekolah bukanlah kebiasaan aku untuk bercampur bertepuk tampar dengan lelaki.

Tp segalanya berubah dialam universiti. Jauh dari keluarga. Hmm. Pertamanya, bercinta. Terlalu sekejap kemudian bersetuju naik motor dengan bf aku. Masa first time naik motor dengan lelaki tu aku dah rasa cukup berdosa.

Bayangkan betapa aku tak pernah terdedah dengan perkara sebegitu. Kemudian berdating naik kereta. Ya seperti orang lain.

Perkara paling memudaratkan bermula apabila berduaan dalam kereta. Tak perlulah aku cerita panjang kejadian nya.

Tapi sewaktu itu aku sangat benci dengan perkara itu. Aku benci dengan diri sendiri yang kotor. Tapi yang bodohnya, aku tak pernah menolak bila bf menyentuhku dan melakukan mksiat. Kami bukan tahap checkin setiap kali berjumpa. Cukup didalam kereta.

Sewaktu itu, bukan aku yang akan meminta tapi bf ku yang sentiasa memulakan dan aku sentiasa merelakan. Bodohnya perempuan ni kan. Dia tahu salah tapi dia tak cakap NO.

Perkara ini berlarutan sepanjang kami study, hidup dengan mksiat. Bukan aku tak cuba nak stop, solat taubat, tapi tak dapat kerjasama dr bf. Dia sentiasa mahukan nya. Bayangkan masa tu memang dia kata dia bernfsu tengok aku. Bende haram kan.

Masuk alam pekerjaan, perbuatan terkutuk itu semakin berkurangan kerana kami berjauhan tetapi tetap dilakukan melalui video call. Lama kelamaan, aku mahu move on. Aku mahu berubah tinggalkan hubungan sia2 ini.

Aku solat taubat, solat istikharah, aku pernah berniat nak discuss dengan bf untuk akhirkan hubungan. Aku masih ingat, pada hari itu, belum sempat aku berbicara, dia menyatakan hajat dulu tentang fasa hubungan kami. Mahu hantar keluarga nya untuk masuk meminang.

Jadi aku kira masa tu mungkin itu petunjuk Allah membuka jalan kami ke arah hubungan yang halal.

Setelah bertahun2 tahun bercinta, kami bernikah. Ya disini cabaran aku bermula wahai pembaca sekalian. Aku sememangnya bersyukur kerana aku berjaya menghalalkan hubungan kami dari berterusan melakukan d0sa.

Dengan lelaki yang pertama menyentuhku, melakukan mksiat terhadapku dan pernah terlanjur (bukan rutin to having s3k setiap kali berdating dulu but still dosa besar buat mksiat).

Bayangkan sepanjang tempoh percintaan bf ku yang kini suami ku pantang tengok aku bernfsu kata nya, tapi bila dah kahwin, aku jarang disentuh suamiku. Sedangkan masa tu baru berkahwin tak sampai 3 bulan aku dah jarang disentuh.

Kalau nak bersama pun aku yang kena minta itupun dapat la sebulan sekali. Sekarang dah 3 4 tahun ni lagi lah payah nak bersama.

Allah.. ini lah dugaan aku. Kami tersangat2 jarang mengadakan hubungan suami isteri. Pernah sampai 7 bulan dia tak sentuh aku. Dah penat aku suarakan isu ini.

Pelik bukan. Masa bercinta kemain seronok buat mksiat. Bila dah halal, tak mahu disentuhnya pula. Buat bini macam kain buruk. Tipu lah aku tak rasa terhina. Aku minta pun dia tak mahu. Alasannya penat, penat bekerja.

Bila aku persoalkan zaman bercinta, dia kata zaman bercinta takda komitmen, takde apa nak fikir. Sekarang dah kerja penat fikir duit, fikir anak, fikir masalah rumah dan macam2. Tapi bagi aku itu semua alasan.

Hati aku kuat mengatakan dia takda nfsu lagi pada aku. Kata orang, aku ni dah luak kena sentuh. Apa yang aku boleh kata, suami aku ni sayang dekat aku, yela kami sama2 first love, agak serasi, dia memang tak berkira dengan aku.

Oh ya tapi suami aku ni boleh tahan banyak kali kantoi macam ada scandal. Tapi tak pernah kantoi terang2. Entah lah dia ni mmg pandai menipu dan aku tak pernah ada bukti yang kukuh. Bukti semuanya sipi2 yang berjaya di’spin’ oleh dia.

Sebab tu aku masih bertahan walaupun aku selalu fikir dia ni jenis cari keseronokan luar. Dah kalau tak sentuh bini, mesti lah makan luar kan. Mungkin dah terbiasa dengan bende haram. Wallahualam.

Jadi nasihat aku pada semua wanita diluar sana, adik2 yang pada mata kasarnya kita ni solat cukup, tahu halal haram tapi tetap melakukan dosa mksiat kerana tewas dengan lelaki, berhentilah lakukan mksiat. Bertaubat lah. Sangat lah sia2.

Mungkin bg kisah aku, lelaki yang merampas mahkota aku tetap bertanggungjawab terhadap aku tetapi tengok lah ujian perkahwinan kami.

Jaga lah maruah kita. Please la jangan terjebak. Elakkan lah. Lawan lah. Sebab lelaki ni akan bosan bila bende dia dah dapat. Sama ada dia tinggalkan kau seperti confession diatas, atau kalau berkahwin pun, nfsu dia dah hiilang dekat kau.

Aku tahu ini mungkin kifarah dari dosa2 kami. Kerana tiang msjid yang didirikan tidak kukuh. Doakan rumahtangga aku kuat dan mendapat redha Allah.

Aku tak pernah behenti berdoa demi kesejahteraan rumatangga aku kini dan mohon suamiku berubah.

Ramai terkesan dgn perkongsian ini, apa reaksi warganet

Nur Iman, Memang betul dah org kata yg haram lagi nikmat.. suami sis ni macam makan luar je.. hmm tapi apa2 pun doa banyak2.. Allah Maha Pengampun.

Suria Ijai, Sis nasihat sy jgn berhenti berdoa.. Sebagai isteri rajin2 solat tahjud, taubat, hajat & jgn tinggal sedekah walaupun RM1 setiap hari.. Sedekah salah 1 cuci dosa lampau..

Past is past jgn ngat kesalahan lama allah maha pengampun percaya itu.. senjata isteri adalah doa yakin insyaallah.. Sy doakan sis dipermudahkan segala urusan.

Fiza Ismail, Kadang aku pelik.. Orang yang buat mksiat sebelum kawen, yang jenis urban kan boleh aje layan isteri macam biasa walaupun diorang pernah buat mksiat sebelum kahwin.. Pelik kan tetiba dah kawen takde nak sentuh isteri dah..

Aku rasa suami tu tak cinta isteri dia tapi takut nak bagitahu sebab banyak benda dah lalui bersama.. Better la kot cari kebahagiaan lain. Ape2 pun awak berhak dapat nafkah batin secukupnya walaupun awak pendosa sebelum ini.

Cik Uni, Korang tau tak.. aku dh hiilang nfsu kt lelaki. Susah aku nk bernfsu balik (tp x bermakna aku nfsu kt pompuan) serious talk aku jd x de perasaan nk bercinta, nk kahwin.

Ada laki nk kawan dgn aki terus aku rasa geli. Aku bl0ck number diaorg. Semua sebab aku takut aku yg lemah iman ni terjatuh dlm pujuk rayu diaorg la

Nik Taufiq, Jangan bersedih & jangan merasa hina.. banyakkan taubat atas dosa² silam, istighfar banyak² & merintihlah minta Allah serikan semula rumahtangga puan..

Rahsia mendapat seri wajah(tp jgn niat sbb ni) & kekuatan batin(hati) adalah dengan taubat & qiyamullail… musim PKP ni elok sbnrnya utk suami-isteri muhasabah diri & solat sama²..

untuk tambatkan semula hati² kalian pd jalan Allah, “till jannah”..cubalah buat, alang² mencari lailatul qadar ni.. moga bermanfaat.

Adam Rao, sembang p la apa pun.. esok nak kiamat baru betina ngan pompuan nak dngo nasihat dari seorang bekas.. benda dok ulang xda penyelesaian pun..

taik burit menang.. yang baik kawan cara baik x sentuh akan d reject dan dbuat kambing hitam terima barang dah reject..

Wan Zati, Cubalah sentiasa berjemaah dgn suami dan taubat sungguh2x pda Allah.. jangan letak harapan dn berpegang 100% pd suami, cari masa sendiri dgn syg diri anak2x dan Allah. Sampai satu masa suami sndri akn dtg pd puan. Doalah banyak2x.