“Best lah jaga Puteri, tak banyak kerenah senyum je”

Tujuan perintah kawalan pergerakan ini adalah untuk kebaikan dan keselamatan masyarakat dalam Malaysia dari terkena w4bak berb4haya yang sedang tular dimana-mana sekarang ini. Ini kerana ianya mereb4k melalui sentuhan antara sesama individu dan perintah ini adalah untuk memperkukuhkan sistem pnjarakan sosial dalam masyarakat kita. Makanya kita sebagai individu yang hidup bermasyarakat haruslah prihatin dan mengikuti arahan yang diberikan.

Perintah tersebut juga penting kerana sudah berlaku banyak k3s sehingga melibatkan ny4wa manusia. Namun, ada juga segelintir masyarakat yang telah berj4ngkit tetapi berjaya menangani wabak itu dan pulih sepenuhnya. Begitu juga yang dirasakan oleh pelakon jelita, Puteri Aishah.

Seperti diketahui umum, pengurus beliau telah mengumumkan tentang keputusan saringan Puteri Aishah yang pertama pada 7 April lalu telah disahkan positif. Namun, syukur kepada Tuhan, baru-baru ini Puteri Aisyah telah mengumumkan bahawa ujian saringan kali kedua beliau telah diputuskan negatif setelah menerima rawatan selama 10 hari di hspital tersebut.

View this post on Instagram

Allahu Akbar! Bila nurse Kak Zue cakap result Puteri NEGATIVE!! Puteri terus shaking satu badan rasa syukur happy sgt! Alhamdulillah Alhamdulillah Ya Allah, bersyukurnya! 🤲🏻 Lepas 11 hari dalam ward, di Hospital Sg Buloh, pagi tadi pukul 12 pagi Puteri buat second swab, dlm tghhari tadi nurse kata Puteri negative! U are free from covid!! Saya berjaya lawan covid!💪🏻 Alhamdulillah Syukur! Terima kasih semua sbb doakan Puteri dan terima kasih yg teramat sgt kepada semua nurse dan doctor yg jaga puteri, rawat puteri selama di sini..🙏🏻🙏🏻 I appreciate it lot! THANK YOU! 🙏❤️ #iWON #kitapastimenang #InShaAllah

A post shared by Ms. Puteri Aishah (@puteriaishahofficial) on

Kelihatan didalam video tersebut, Puteri Aishah kelihatan sangat gembira dengan keputusan yang diberikan kakitangan hspital dan beliau sangat berterima kasih dan menghargai ‘frontliners’ yang telah membantu menjaganya sehingga beliau sembuh sepenuhnya.

Para netizen juga mengucapkan rasa syukur dan ada yang menasihati beliau supaya beliau duduk dirumah dan tidak lagi keluar ke mana-mana.

Dalam kebanyakan netizen yang mengucapkan rasa syukur mereka bahawa Puteri Aishah sudah sembuh, terdapat salah seorang ‘frontliner’ yang juga memberi komen dan memuji Puteri Aisyah sangat senang dijaga sepanjang berada di hspital.

Ini menunjukkan Puteri Aishah bukan sejenis individu yang banyak kerenah dan jenis senang dan sangat peramah. Tengok sahaja wajahnya, sangat manis pabila dipandang. Kami mendoakan agar Puteri Aishah dapat sihat sepenuhnya dan berehat di rumah.

Sumber : puteriaishahofficial

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.