“Banyak kali Fad ulang baca betul ke ni nama ko Bam”

Hubungan akrab Arw4h Abam dengan Achey dan Fad lebih dari seorang kawan dan saudara. Ramai peminat mereka sebak melihat semangat persahabatan mereka bertiga apabila mereka kehilangan kawan paling rapat Abam Bocey 2 hari lepas. Achey yang berada di kediaman rumah Arw4h dari pagi sehingga malam dan cuba sedaya upaya permudahkan urusan terakhir kawannya Abam membuatkan ramai tersentuh dengan nilai persabahatan mereka.

Manakala Fad yang ketika itu masih berada di Japan tetap berusaha mendapatkan tiket untuk pulang ke Malaysia untuk berjumpa kali terakhir dengan jenaz4h Abam serta menunaikan hasrat Abam supaya mereka berdua kebumikan dia apabila tiba hari kemati4nnya tidak kesampaian apabila tiket paling awal adalah sehari selepas itu. Fad yang telah selamat tiba di lapangan terbang awal pagi tadi.

Kepulangan Fad di nanti Achey yang menunggu di lapangan terbang. Sayu melihat mereka menangis berpel0kan sambil c1um baju Arw4h Abam. Sungguh mereka masih tidak dapat terima pemergiaan arw4h.

Fad yang baru sahaja tiba di Malaysia awl pagi tadi terus ke kediaman rumah arw4h Abam untuk melawat. Dia juga masih tidak dapat menerima ketiadaan kawan baiknya.

Walaupun penat di dalam lapangan terbang masih terasa, semangat untuk berjumpa dengan arw4h Abam kuat walaupun hanya mampu berjumpa pusara arw4h sahaja. Sayu melihat keadaan mereka berdua dari hari permergian arw4h Abam sehinggalah ke hari ini.

Menerusi instagram status Syaheera isteri kepada Fad, dia berkata Fad yang sangat bersedih dari 2 hari lepas di Japan sehinggakan tidak dapat tidur dan makan kerana terlalu bersedih dengan pemergian Abam. Fad yang di katakan masih tidak percaya dengan ketiadaan kawan baiknya itu berkali kali membaca sijil kemati4n yang tertulis nama Abam.

Ini adalah ucapan throwback hari lahir dari arw4h Abam untuk Fad tahun lepas. tak sangka ini adalah ucapan terakhir.

Banyak kebaikan arw4h yang di ceritakan masyarakat, peminat rakan rakan artis dan juga keluarga terdekat sepanjang hayatnya. Berkerja keras dan tidak berkira menolong orang susah suka bersedekah dan sangat baik dengan semua orang membuatkan pemergiannya sangat di tangisi oleh semua.

Abam juga seorang yang sangat peramah baik tidak s0mbong membuatkan ramai yang selesa mendekati pelawak ini. Abam juga di katakan sangat rapat dan menjaga ibu nya, suka mendampingi ulamak dan juga suka bersedekah serta sering membuat amal kebajikan antara amalan arw4h ketika hayatnya.

Semoga arw4h di tempatkan dalam kalangan orang beriman. amin.

Sumber : Ig Syaheerarahman

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*