“Arw4h menolak 1 job bayaran RM5,000 untuk menerima tawaran hanya RM500”

Kehilangan pelawak berbakat, allahyarham Abam Bocey jelas sekali mengejutkan orang ramai termasuk kenalan-kenalan rapatnya apabila Abam disahkan mng4l dunia akibat dem4m panas pada pagi Isnin. Sikap peribadi Abam yang baik hati dan mudah disenangi oleh orang ramai ini terbukti selepas kira-kira 2000 tetamu hadir mengiringi pengebumian jen4zah Abam di Tanah Perkubvran Islam Sungai Pusu, Gombak pada petang Isnin.

Sungguh hebat sekali keperibadiaan Abam yang masih ramai tidak mengenali sisi Abam yang sebenar sehinggakan ramai tetamu sanggup hadir memberi penghormatan terakhir kepada allahyarham Abam.

Jiwa insan yang baik hati ini ternyata sanggup mnggalkan habuan dunia demi akhirat selepas salah seorang netizen ini telah mendedahkan amal kebaikan Abam sebelum pergi menghadap ilahi.

Siapa sangka, abam yang sentiasa menceriakan peminat-peminatnya tanpa jemu ini sanggup menolak tawaran kerja dengan bayaran RM5000 semata-mata hanya untuk menerima tawaran yang hanya bernilai RM500 sahaja.

Menerusi tweet yang ditulis oleh salah seorang netizen ini, dia menyebarkan kebaikan Abam yang jelasnya ramai tidak tahu. Netizen ini juga berkongsi paparan kiriman mesej Abam yang ternyata menyentuh hati apabila membacanya.

Paparan kiriman mesej tersebut juga menunjukkan betapa tegasnya keperibadiaan Abam dalam soal agama dan sentiasa berbalik kepada ajaran islam.

“Sisi yang ramai tidak tahu. Dikhabarkan arw4h menolak 1 job dengan bayaran RM5,000.00 untuk menerima tawaran hanya RM500.00.”

“Tinggalkan habuan dunia untuk akhirat. Berbahagialah abam.. Semoga Allah menerima segala amal baik englau. Al-fatihah,” tulisnya menerusi tweet yang dimuatnaik.

Tidak dinafikan, pemergiaan Abam dicemburui ramai apabila ruangan msjid dipenuhi dengan tetamu untuk solat jen4zah buat allahyarham Abam.

Sementara itu, netizen-netizen lain juga meluahkan perasaan sedih dan sayu atas pemergiaan pelawak berbakat ini.

“Penuh msjid sampai tak muat. Cemburu tengok”- Netizen

“Ramai sayang dia”- Netizen

Ramai rakan-rakan artis turut menghadiri pengebumian jen4zah Abam antaranya Achey, Black Hanifah, Fasha Sandha, Mawi dan ramai lagi.

Arw4h Abam telah mngalkan seorang isteri iaitu Norhidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al- Juffery yang baru berusia lima bulan.

Sumber: Twitter Awaknya

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY PASTE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*