“Arini genap 10 tahun pemergian arw4h abgku, rindu yg teramat dekat kau Bancik” – Tajul

Lagu-lagu popular penyanyi Achik Spin mengingatkan kembali memori zaman dahulu di mana ramai remaja sekarang banyak membesar dengan lagu Achik terutamanya lagu gandingannya bersama Siti Nordiana iaitu Paling Comel. Namun, pemergian allahyarham Achik telah mengejutkan ramai pihak termasuk media tempatan selepas terlibat dalam satu kem4langan pada tahun 2010. Takziah buat keluarga Achik.

17 April genap 10 tahun pemergiaan Achik. Kehilangan Arw4h Achik sekaligus memberi kesan kepada keluarganya termasuklah adik kandungnya sendiri iaitu penyanyi,Tajul.

Tajul menerusi instagramnya telah memuatnaik foto mengenang 10 tahun pemergiaan abang tercinta. Tajul turut meluahkan perasaan rindu buat abangnya yang telah sekian lama pergi menghadap ilahi.

View this post on Instagram

Al-fatihah, arini genap 10 permergian arwah abgku😭 Rindu yg teramat dekat kau bancik🤲🏻

A post shared by 🎤🎵🎶 Official account . Tajul (@tajulofficial) on

Luahan rindu Tajul buat abangnya ternyata menyentuh hati netizen selepas membacanya. Rata-rata netizen mengucapkan takziah menerusi ruangan komen dan membaca Al-Fatihah buat arw4h Achik.

“Al-fatihah”- Netizen

“Semoga roh arw4h Achik ditempatkan di sisi orang yang beriman”-Netizen

“Rindu Achik”- Netizen

Tidak terkecuali, ada juga sebahagian netizen juga merindui nyanyian arw4h Achik Spin yang pernah popular dengan lagu Gurauan Berkasih.

Lagu-lagu popular Achik antara pilihan ramai ketika sesi berkaraoke. Memang gamit memori dulu-dulu…

Terdahulu, Achik telah meningg4l dunia dalam satu kem4langan di Lebuh Raya Kajang Seremban pada tahun 2010. Achik telah meningg4lkan seorang isteri dan dua orang cahaya mata.

Terkenang lagu arw4h Achik Spin. Memang gamit memori zaman-zaman dulu. Rindu nak dengar suara Achik Spin lagi… Al-fatihah.

Sumber: instagram Tajulofficial

Artikel ini disediakan oleh Informasi Viral. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.