Aku halau isteri baru keluar rmh, aku bwk ex istri tidur sekatil tnpa ikatan sah. Akhirnya tbongkar bila aku nmpk sesuatu dlm bantal

Foto sekadar hiasan. Baca perlahan lahan semoga dapat pengajaran dari kisah ini. Assalam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. Nama aku Encik Z. Isteri aku sgt suka page ni. Aku hrp dia baca tulisan aku dan kembali ke pangkuanku. Maafkan abg sayang. Isteriku adalah graduan uia..dulu sblum aku knl isteri aku. Aku dh ada isteri..tp isteri aku yg dlu cuurang. yg cuurang itu biarlah aku namakn dia Mai.

Mai setahun lebih x balik rumah sbb ikut laki lain..hari2 Mai msg aku mntk crai..tp aku x craikn Mai sbb sygkn anak2..aku ada 2org anak lelaki..

kdua2 tggal dgn aku sbb Mai gilakan laki lain..Mai abaikn anak2…di saat aku sedih,dan masih mnghrapkn isteri aku pulang, aku knl isteri aku yg skrg..aku namakan dia Ain..

Masa aku knl dia,dia masih bljr di uia..mula2,aku niat cuma utk isi keboringan hidup aku..aku xde niat lgsung utk bernikah dgn Ain..aku msih sygkn Mai dan mnghrpkn dia pulang..

Since Ain tggal dlm asrama,dan aku krja x jauh dr Uia,aku byk jemput Ain bwk dia keluar…aku kenalkn Ain pd kwn2 aku..tp blkg Ain,aku bgtau kwn2 aku yg aku xde niat utk nikahi Ain..tp maakin lama aku knl Ain,maakin nmpk ketulusan hati dia.

Aku puji budak2 uia..mereka jujur..amanah…dan brtggungjawab..dlm diri Ain, xde lgsung nampak sifat peniipu..dia jauh beza dgn Mai..prkahwinan aku dgn Mai, sntiasa penuh dgn maakian..

Tak hormat aku sbgai seorang suami..malah Mai jgk msej maaki2 keluarga aku agar aku dpt mencraiknnya..dayusnya aku ketika itu sbb brtahan dgn Mai..tp demi anak2,aku prtahankn..

Bila aku makin trtekan dgn prmntaan Mai utk craiknnya,aku makin rapat dgn Ain..aku dpt rasa aku makin jatuh hati dgn Ain..kwn2 nasihatkn aku utk lpskan Mai dan serius dgn Ain..

aku bwk Ain jmpa anak2 aku..pd awalnya anak2 aku mcm kekok..mereka mcm x dpt terima kehadiran Ain…aku fhm,mereka memerlukn ibu kandung mereka,iaitu Mai..

oleh kerana aku dan ain berasal dr 1 negeri,ketika hari raya,aku bwk Ain dtg jmpa fmly aku..x ku sngka smua family aku trlalu suka dgn kelembutan Ain..mereka nasihatkn aku utk lpskan Mai..

Aku mula trima Ain..aku nasihatkn ain utk serasikn diri dia dgn kdua2 anak lelakiku…seorang berumur 14,dan seorang lg umur 12…ain x kisah..dia cuba sedaya upaya utk adapt dgn anak2 aku..

aku selesa dgn layanan ain pd anak2 aku..lama2 anak2 aku sygkan ain..shinggakn mereka x prnh brtanya lgsung tentang ibu mereka,Mai…aku mula dpt lupakan mai…

aku mula sygkan ain..satu hari,mai msej aku lg utk mntk crai…aku stju..aku suruh dia angkat call utk aku lafazkan talak..mai terkejut…aku call berkali2 tp dia x snggup pula nk angkat…

aku tnya pndpt anak2 aku,mereka setuju utk aku lpaskn ibu mereka…korang dpt bygkn btapa trluuka hati anak2 aku sbb diabaikn seorang ibu…smpai x kisah dh anak2 aku bila ibu dorang xde..

aku tnya pndpt mak aku,adik beradik aku yg lain..smua stuju utk aku lpskn Mai..aku buat istikharah..aku x nmpk bahagia dgn mai..akhirnya slps solat mgrib,setelah berkali2 aku call Mai tp x angkt,aku text dia…aku craikn dia…

Dipendekkan crita,stlh pncraian kami selesai,aku kahwini Ain..sumpah aku bahagia dgn Ain..anak2 aku smua sygkan Ain..dorang totally lupakn ibu kndung dorg…

bila aku suruh call tnya khbr ibu dorang,mcm2 dorang mengelak..Ain mmg pndai ambk hati anak2 aku…makan minum anak2 aku smua dia jaga..anak aku lapar pkul 3 pg, dia bangun masak…

ain mmg suka masak..aku puji dia..anak2 aku dr krus kering dh jd gem0k2 sbb ain suka masak..dlu dgn mai,anak2 aku slalu makan maaki…Bila mai tgk aku bahagia, dia mula cari pasal dgn aku..

cuba nk robohkan rumhtgga aku dgn Ain…dia hasut anak2 aku untuk bencikan Ain..tp anak2 aku x lyn..aku prnh terbaca msg mai dlm hp anak aku,mai bgtau anak aku yg ain selalu maaki dia…

smpai mcmtu skali dia ftnah ain..tp alhamdulillah,anak2 aku sygkn ain…walaupun mai lg tua 10 tahun dr ain,ain lg matang dlm melayani anak2 aku…aku rasa terlalu indah hidup dgn ain…

2bln lps,aku dpt rasa 1 kelainan antara hubungan aku dgn ain..aku jd cpt panas…aku selalu mrh ain bnda2 yg x patut..aku x tahu kenapa jd mcmni…aku jd bnci nk balik rumah..bnci nk tgk anak2 aku.

aku jd panas tiap kali duk dlm rumah…aku smpai snggup tdo dlm kereta…kalau aku balik rumah pun,skejap2 sj..untuk tgk anak2 aku dh mkn ke blum..aku byk hbiskn masa lepak kat ofis…

1 hari tu…ain kena pegi outstation 3hr..lokasi tmpt dia outsation tu dlm 2jam dr rumah aku..aku kena uruskan anak2 aku…masa tu,aku cari point utk gduh dgn ain..aku ckp,klau sygkn anak2 aku,balik masak..

sdgkn aku tau mmg sukar utk dia drive 2 jam balik rumah smata2 utk masak kt anak2 aku..pdhl,ofis aku dgn rumah aku cuma 10 minit sj…boleh sgt kalau aku balik hntr mkanan kt anak2 aku.

ain mntk aku tlg masakkn utk anak2 aku..sbb dia jauh..tp aku bls dgn kata2 yg menyakitkn hati…aku beza2kn ain dgn mai…aku tau ain terluuka dgn kata2 aku..aku ckp kt ain, ko x layak utk jd ibu pd anak2 aku.

hnya mai yg terbaik utk anak2 aku..aku tau terluukanya hati ain masa tu…hari tu aku balik rumah pkul 5.30…aku trkejut tgk ada makanan dlm rumah…aku tnya anak2 aku,spe hantar…anak2 aku jwb,ain orderkan delivery pizza utk dorang..

Lps tu,aku tgk ain slalu skit2…slalu demam2…paling teruk dia muntah drah…aku gk slalu rasa x sht..hubungan kami mcm ada sesuatu x kena..aku jd makin x suka pd ain..tp hati syg.

ntahla..aku xtau cmana nk ckp..bila jauh,aku rindu..bila ada dpn mata,seolah2 ada sesuatu yg x kena..ain ajak aku berubat..ain ckp dia dpt tgk dlm mata aku penuh dgn kebencian trhadapnya..ain hari2 ajak aku g jumpa ustaz…dia ckp dia selalu muntah darh…

tp aku buat bodoh je sbb drh tu xdelah byk mana sgt…dlm masa yg sama,mai selalu dtg ofis aku…keluar mkn dgn aku…smpai tahap tdo dgn aku…aku totally abaikn ain…

3 mggu lps..aku buat kputusan yg bodoh…aku halau ain keluar dr rumah aku…aku x craikn dia…tp aku halau dia..ni semua atas prmintaan mai utk tumpang tggal dlm rumah aku tu…

rumah aku yg dulu hasil prkhwinan aku dgn mai,aku telah jual dan bahagiakn wang dgn mai..rumah yg skrg,adalah rumah share aku dgn ain…korg bygkn apa perasaan ain bila aku suruh dia keluar dr rumah dia sndiri smata2 sbb mai..

ain mmg keluar dr rumah tu..aku tau hati dia remuk…tp aku xde rasa sedih ke apa ke…sbb aku ada mai..aku x nikah balik dgn mai..bila anak2 g skolah..aku bemesra dgn mai buat mcm suami isteri..

aku turut smua ckp2 mai…berhabisan utk mai…aku biarkan mai hntr whatsapp kt ain gmbr aku dgn mai tgh tdo sebantal..betapa teruknya mai skitkan hati ain..

anak2 aku walaupun anak kandung mai,tetap tnya aku mana ain..mereka btul2 sygkan ain..satu hari tu aku tergerak hati utk check phone mai…aku trbaca msg mai dgn seorang lelaki warga indonesia..

Ya Allah aku x sngka apa yg telah trjadi…mai telah sihirkan aku…satu persatu aku baca perbualan mai dgn lelaki warga indonesia tu…slah satunya suruh masukkn drah haidnya dlm makanan aku…

baru aku sedar tiap kali mkn nasi,mai selalu x mkn nasi yg sama dia masakkn utk aku…korang bygkn anak2 aku mkn nasik yg sama dr periuk yg dia masakkn utk aku…aku baca lg msg2 tu..

suruh letak sesuatu dlm bantal aku..aku slongkar kekabu bantal aku…jumpa sejenis kayu…aku x sngka mai sggup buat mcmni…sekelip mata aku terus sedar…aku halau mai serta merta.

Aku seolah2 mcm baru sedar dr mimpi…ya Allah apa yg aku dh buat pd Ain…aku call Ain lgsung x dpt..aku mntk no baru kt fmly ain,aku balik kg cr ain..tp ain xde.

dorang mntk aku bg masa utk ain tenangkn fikiran..aku pegi ofis ain,ain ambk cuti tnpa gaji sbln..aku tau ain terluuka…aku tau ain sedih..

aku hrp sgt2 bulan puasa ni ain pulang kepangkuan aku..aku call byk hotel utk cek nama ain..tp xde..aku xtau di kt hotel mana skrg..ain mmg suka tenangkn fikiran kt tmpt2 cmtu…cuma skrg,aku xtau dia kt hotel mana..

Ain…maafkan abg..abg tahu ain suka buka page ni..suka crita kt abg tntang kehidupan rumhtgga dlm page ni..harini dugaan ni trjadi dlm hubungan kita…maafkn abg byk2 syg…

abg byk luukaakn hati ain…tnpa pikirkn perasaan ain..bg abg untuk jmpa ain..abg risaukn ain..abg critakn smuanya dlm page ni supaya ain tahu keadaan sbnr…

sbb abg xde peluang utk brcakap dgn ain..abg janji abg akn jaga hubungan kita..maa atas segala kekhilafan abg..kwn2 smua,doakan ain pulang ke pangkuan saya.

Ramai terkesan dgn perkongsian ini, apa reaksi warganet

Shafi Anuar, Assalamualaikum. Sebenanrnya ini bukan salah confessor sebab confessor kena sihir. Tapi pada awalnya kenapa encik confessor jumpa balik si mai? Next, mungkin sebab terlalu leka confessor lupa pada allah. Itu yang senang kena sihir.

Encik confessor saya harap encik kuatkan semangat. Bulan puasa ni rapatkan diri dengan tuhan. Kalau boleh ambik cuti seminggu dua cari ain dan rapatkan balik hubungan. Pergi berubat dengan orang berilmu.

Pada puan ain pulak maafkan lah suamimu. Kerana segala kelakuan beliau ialah hasil tipu daya syaitan. Puan ain seorang yang kuat. Dan sekuat2 manusia ialah manusia yang memaafkan. Itu saja dari saya assalamualaikum

Tira Bahaman, Kepada Kak Ain, pulanglah mungkin berkat doa kak ain akhirnya Allah tunjuk kat suami plakuan syirik si mai tu. Si suami ni, nak ku maaki pun xguna nak2 bulan mulia ni. Minta Allah lindung kita semua dr sihir n phd manusia ni. Amin.

Nomy Asri, Salam encik z… sy ni bukan lah alim mana pun. Sy pun byk dosa jgk. Tp sy rasa, eloklah cik z buat dlu solat taubat. Buat dgn ikhlas kerana Allah Azza Wa Jalla. Bukan kerana Ain.

Mohon ampun pd Allah. Dan minta Allah tnjukkan jalan terbaik utk cik Z. Tp sy nk cakap, jalan terbaik tu tak semestinya jalan termudah. Semoga Allah membimbing cik Z dan keluarga. Salam alaik.

Nur Liyana, Saya rsa mungkin encik Z boleh berjumpa dengan ustaz lepas ni..buat rawatan sepenuhnya..sbb kita mana tahu bile sihir nk serng balek..nak elak dr org yg mcm ni..kne ad pegangan dan pendinding yg kuat..

bnyk kan berdoa di bulan ramadhan ni..bnyakkan bangun tahajud..solat hajat waktu malam..doa semoga deprmudahkan urusan untuk berjmpe dengn Ain..

Doa juga minta dijauhkan dari segala perkara yg bole menyebabkan runtuhnya rumah tangga..

InsyaAllah..masih belom trlambat..sebgai ketua Keluarga..diri kne kuat untuk mmbimbing ahli laen..apabila dalaman kita kuat..InsyaAllah rumah tangga bahagia.

Cik Nadia, Sy cdgkn encik z cari ain smpi dpt..pastu migrate pi jauh2 sat. Org kata..sihir2 x boleh cross border. Ada territory. Hahaha. Tu org kata. Spesies mcm mai tu takkan serik..esok lusa dia guna bomoh filipina pulak..

x pun bomoh org asli. Puiii. Lain kali kot rasa something tu..pi check doktor atau jumpa ustaz terus. Ms ain ajak xmo dengaq.

Wardah suhana, Ain..gives him another chance..insyaAllah semuanya baik² lepas nie..maafkan ur husband ya..n to husband, tolongla bertaubat sebenarnya² taubat..ape yg kamu buat nie, tak semua perempuan boleh terima..

if Ain balik semula ke pangkuan kamu nanti, pliz take care of her or else, she deserves better than u..bace surah thoha byk² dan minta Allah lembutkan hati Ain..dan, once again, taubatlah dengan sebenar²nya taubat..moga Allah permudahkan urusan kalian

Nur Eika, Pertamanya. Encik Z kena jumpa ustaz contohnya di Darul Syifa’ utk merawat encik dan mematikan sihir yg dah kena. Dan kalau Pn Ain baca, Pn Ain pun sama kena berubat buang sihir pemisah rumah tangga tersebut.

Kemudian, masing2 kena jaga amalan masing2. Supaya syaitan xsenang dekati. Sekarang memang zaman sihir menyihir makin berleluasa. Moga kita semua dijauhkan drpd perkara2 ini. Moga hubungan Encik Z, Pn Ain dan anak2 bertaut kembali. InsyaAllah.

Nor Adila, Smoga Allah permudahkan urusan kalian. Dlm melayari bahtera rumahtangga pasti ada yang tersasar. Iktiarlah mcmana cara sekali pun supaya dpt pujuk pn ain kembali. Bukan senang nak dpt isteri mcm Puan ain.

Harap Puan ain dpt bg peluang kedua kepada en z. Buat en z, bykkan berzikir n baca Quran supaya dijauhkan segala jenis sihir. Alquran lah pendinding kita drpd sihir. Jaga iman, jaga hati insyaAllah diberkati.

Rizu Ismail, Kepada sahabat dan saudaraku, usahlah bertuhankan syaitan. Bila kita terlalu ikutkan nafsu, mmg mudah terpedaya dgn pujukan dan gdaan syaiitan.

Dan kalau boleh, selalulah baca alquran dan amalkan ayat2 pendinding. Semoga dapat melindungi kita daripada perkara2 macam ni.

Nurul Ain, Aku dpt rasa segenap sudut ape hati ain tgh rasa skrg. Xpe brother. Skrg ni Allah ja y boleh tolong brother. Doa, mntak petunjuk dari dia. Hanya Dia y tahu ain tu kat mana skrg. Semoga dia dlm kdaan sihat, sabar, dn tabah.

Mungkin brother boleh amalkan ayat kursi setiap masa utk pagar diri sndiri n hembus kat segenap ruang dlm rumah brother. Pasang ayat2 quran dlm rumah biar duduk mana pon dlm rumah, setiap org boleh dgr ayat quran tu.

And sihir indon ni agak kuat n susah jgk nak buang sama dgn sihir dari siam. Tp kuasa Allah sape boleh tanding kan? Semoga urusan brother dipermudahkan Allah. Amin

Shaz Anna, ain deserves sumone better…if en.z sungguh sygkn ain tlgla berubah jd yg terbaik…tak cukup sekadar maaf…prove it..protect her..else lepaskn ain n doakn untk ain jumpe lelaki yg lebih baik…

Ain adlh amanah untk en.z jaga..if en.z tak mmpu jg diri sndiri n pelihara diri sndiri drpd godaan duniawi nie apetah lg nak jg isteri n anak2…

double dayus en.z nie…ms bertahan hidup dgn pmpuan gila tu da dayus pastu tak serik2…suami dayus mcmni tak layak untk perempuan setabah n sebaik ain.

Haziq Husin, Buat saudara Z.. dekatkan diri dgn Allah. Tingkatkan ilmu ibadah. Sama2 kita beribadah dan memohon keampunan pada Allah. Sekiranya isteri saudara Z hadir dan berjumpa saudara terapkanlah nilai2 islamic dlm keluarga Saudara.

semoga terhindar dari sihir dan hasad dengki org lain pada kebahagiaan rumah tangga yang di bina. Amin Inshaa Allah.

Kay Scha, Geram jugak aq baca confession nih. Sebbaik la abg nih kena sihir. Moga Allah sihatkan abg dan kak ain dari segala ‘mknn kotor’ tuh. Saya sarankan abg ngan akak gi darussyifa’ buat rawatan tepuk.

In sya Allah blh kluarkan santau2 dan ‘bisa’ yg ada kat badan tuh. Abg bkkanlah istighfar mohon keampunan drpd Allah atas segala dosa2 kecil dan dosa2 besar walaupun dilakukan tanpa disedari..

solat taubat sekali. Moga Allah beri hidayat pada kak mai dan sedar utk berubah kpada lbih baik.

Izza Hana, Kalau dulu sy slu beranggapan sihir ni adalah satu sebab utk melakukan kemungkaran atau mungkin satu lesen untuk mngalkan yg wajib.tapi setelah bertahun tahun..

rupanya hati sy sudah lama terpesong..Skrg slu terap dlm diri jangan ikut cakap jin..Walaupn sgt berat..lagi kita turuti bisikan syaitan lagi kita akan sesat bersama2 dgn syaitan yg d laknat lagi mereka suka.

Berusahalah..amalkan syifa pendinding zikir yg ada.. bertaubatlah..sesusah manapn bangkitlah carilah kerdhaan Allah..Allah maha mengetahui.